Ouderen

Jezus zei: “Ik was ziek en jullie hebben naar me omgezien”

Wie kent het niet, de Zonnebloem. Vele vrijwilligers zetten zich in om zieken en hulpbehoevenden te bezoeken en activiteiten voor ze te organiseren. Hoewel oud en ziek echt niet hetzelfde is, zijn er onder de ouderen veel mensen die bepaalde aandoeningen hebben.

Jong en oud kan heel goed samengaan.

Oudere aan de wandel

 Wat jong en wat oud is, is relatief. Kijk maar hiernaast.
Maar hoe ouder je wordt, des te meer kans op hulpmiddelen
 en ook behoefte aan hulp.

Op de volgende pagina’s lees je wat je als jongere voor oudere mensen met een bepaalde nood of behoefte kunt betekenen. En wat de oudere voor jou kan betekenen.

Soms sta je er niet bij stil  hoe je kunt genieten van heel gewone zaken, zoals een leuke voor-of achtertuin; juist wanneer je zelf niet zo vaak meer de deur uit kunt ga je hier wél van genieten, vooral als er iets gebeurt in die tuin.

of :

“Ik bezocht een oudere dame van 90 jaar die vroeger lerares was. Zij vond het niet alleen leuk om wat van mij en mijn school te horen. Ze vond het ook fijn om mij tips te geven over mijn uitspraak. Ik was namelijk nog niet zo lang in Nederland. Ik zat daar niet echt op te wachten, maar ik vond het leuk dat ze met mij meeleefde.” (jongen van 14, nog niet zo lang in ons land).

Ouderdom-cartoon-bejaarde-oma-met-ijsrollator-looprek