Armoede buiten eigen land

Bij M25 kun je vooral bezig zijn voor noden in je eigen stad. IMG_0702

Soms haken we ook met M25 in op een actie van de MOV-groep van de parochie.

MOV staat voor : Missie-Ontwikkeling-Vrede voor de hele wereld. Het is net als M25 een vorm van Diaconie. Diaconie betekent : dienen, vanuit je geloof en je wil dat de liefde van God via de juiste mensen en middelen ter plekke ontwikkelingskansen kan bieden aan  hen die het moeilijk hebben en wel graag een beter leven willen.

Met name in de Vastentijd (tussen Carnaval en Pasen) zetten veel mensen uit de katholieke kerk zich in voor een project in de Derde Wereld waar goede contacten mee zijn, en waar men bouwt aan de samenleving. Bijvoorbeeld, zoals dit jaar, jongeren op het platteland van Sri Lanka. Zij krijgen via het project SETIK geschikte begeleiders en middelen voor scholing in hun eigen dorp. En een deel van de lessen doen zij samen met jongeren van een bevolkingsgroep die tot voor kort op hen neer keek, en waar het oorlog mee was.

Jongeren van M25 bakten muffins en cupcakes in de keuken van de Emmauskapel, en verkochten die op een zondagochtend na de dienst in de kerk (in Elden). Er was veel belangstelling voor de cakes, en de opbrengst voor het project was geweldig.

Het bakken was een kwestie van goed samenwerken, en best gezellig. Vóór het bakken en toen alles in de oven stond, werd gekeken naar de film over het project SETIK met de kinderclubs en de scholing.

IMG_0704OvenwerkSamen uitrollenIMG_0703